Demensboendet består av 54 ljusa lägenheter fördelat med sex mindre enheter. Varje enhet har tillgång till allrum, matsal och balkong. Lägenheterna varierar mellan 25-30 kvm. De har ett litet pentry, rymligt och modernt badrum och uttag för TV och telefon.
Kontakt
- Lena Svensson
-
Verksamhetschef
- lena.svensson3@attendo.se
- 070-946 65 65
-
Hej,
Jag heter Lena Svensson och ansvarar för Attendo Bergtallsvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!
- Helene Nyd
-
Tf. Verksamhetschef
- Helene.Nyd@attendo.se
- 070-929 85 09
Adress
-
Bergtallsvägen 12
-
125 60 Stockholm
-
Stockholms län
- Visa på karta
Fakta
-
Antal platser: 54
Lediga platser: Ja
Rumsstorlek: 25-30 kvm
Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!
Särskild fokus: Livsstilsboende Kultur & Nöje
- Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare
-
Vårdhund
Fler kontaktuppgifter
Växelnummer till verksamhetschef, sjuksköterska och avdelningarna
Gruppchef plan 3
Gruppchef plan 4
Gruppchef plan 5
Naturnära livsstilsboende
Attendo Bergtallsvägen är ett äldreboende beläget i Älvsjö nära en stor naturskön park med inriktning demensomsorg. Boendet är även ett livsstilsboende med konceptet Kultur & Nöje vilket innebär vi ägnar oss åt aktiviteter som knyter an till olika former av kultur.
Bergtallsvägen är ett demensboende där stöd och omsorg är särskilt inriktad för personer med demenssjukdom. För att få insatser på ett demensboende krävs ett biståndsbeslut om särskilt boende och att demenssjukdomen är diagnosticerad.
Det känns jättebra att vi har varandra
På Attendos äldreboende Bergtallsvägen, är det är liv och rörelse i korridorerna. Här träffar vi idag Nancy, Kerstin och Marianne. Tre damer som flyttat in på äldreboendet och som funnit gemenskap och glädje i varandra.
De känns nästan som tre kvinnliga seniormusketörer.
Tre filantroper vars valspråk mycket väl skulle kunna vara just Trygghet, Trivsel och Gemenskap. För det är något som de tre damerna är rörande överens om att man upplever här på boendet.
– För att få i gång en bra gemenskap menar jag att det krävs att man pratar och intresserar sig för andra. Vi tre pratar om allt, högt och lågt. Ibland stickar vi och ibland löser vi korsord. Just nu är vi faktiskt i gång med en halsduk till Aycan – den gör vi tillsammans, säger Marianne Sunesson som arbetat som bibliotekarie hela livet.
Och Kerstin Wiik, fyller i:
– Jag tycker inte det är svårt att ta kontakt med folk. Det är bara att säga hej och bjuda in så löser det sig. Jag tror att tillvaron blir så mycket bättre om man försöker öppna upp och bjuda på sig själv, säger hon.
Stort aktivitetsutbud
Här får varje boende en kontaktperson som tillsammans med den boende planerar omsorgen. En sjuksköterska hjälper sedan till vid den regelbundna uppföljningen.
Här finns ett stort utbud av aktiviteter. Det kan handla om trevliga naturpromenader, musikstunder, högläsning och firande av högtider enligt tradition. Du som boende har möjlighet att delta i planeringen av aktiviteterna.
Hos oss får du en egen kontaktperson som blir ditt stöd i den dagliga tillvaron. Kontaktpersonen är även en viktig länk till dina närstående, om du vill det. När du flyttar in tar vi tillsammans fram en genomförandeplan, vilket innebär att vi gemensamt beslutar om hjälpinsatser och aktiviteter utifrån dina behov och önskemål.
Det finns mycket att göra här. Vi har tex högläsning, promenader och hembakat kaffebröd.
Caty april 2022
Boende
Tillgång till sjuksköterska dygnet runt
Hos oss arbetar engagerade medarbetare med bred erfarenhet och kunskap. Medarbetargruppen består av omsorgspersonal, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut.
Vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och en läkare besöker verksamheten en gång i veckan.
Vällagad, god och näringsriktig mat
Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.
Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!
"Det kul att komma till jobbet för att jag ofta möts av glädje och värme både av de äldre och mina arbetskamrater."
Ann-Charlotte Rääf
Sjuksköterska
Bruna och Mio – fyrbenta vänner som sprider glädje på äldreboendet
Terapihundar, och även andra djur, är en allt vanligare företeelse inom äldrevården. På äldreboendena i Älvsjö är besöks- och terapihundar en självklar del av vardagen.
Labradoren Bruna – och Mio, en Staffordshire Bullterrier, är förväntansfulla inför dagens arbetspass och när de fyrbenta kompisarna och deras förare gläntar på dörren blir det ett kärt återseende för alla. Det klappas, skrattas och kelas
och ibland får Bruna och Mio någon liten uppgift att lösa.
– Många har ju haft egna hundar tidigare och att
träffa Mio och Bruna väcker fina minnen. Vi håller ofta till inomhus, i gemensamma utrymmen eller inne i någons lägenhet där de får samspela
och vara med hundarna.
Vad är ett Livsstilsboende?
Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.
Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.